Vše je kompletně vyrobeno lokálně v České republice a je ukázkou dovednosti zlatých českých ručiček.
František je označení pro vonný kužel zapalovaný o Vánocích. Františky již neodmyslitelně patří do každé domácnosti, která se hlásí k tradicím Vánoc. Vůně kadidla, která je pro ně typická, se tak přenesla z chrámů i do rodinných příbytků. Kadidlo neboli olibanum bylo jedním z darů, které přinesli tři králové nebo spíše mudrci právě narozenému Ježíškovi. A to mělo jistě svůj význam.
JAK SPRÁVNĚ ZAPÁLIT FRANTIŠKA
Nejlépe nad svíčkou, nebo zapalovačem přidržte špičku františka v plameni po dobu 15 - 20 sekund. Pomalu s ním v plameni otáčejte, aby došlo k rovnoměrnému zapálení vnějšího okraje. Po vytažení z plamene je dobré ho ještě mírně rozfoukat. Jedná se o pálené dřevěné uhlí – často se používá lípa. Dřevěné uhlí se namele a přidá se k němu kadidlo (olibanum) – pryskyřice z kadidlovníku pravého (Boswellia sacra), které dodává hořícímu františku známou vůni. Tradice pálení vonných františků pochází z česko-německého pohraničí, především z Krušnohoří, a je stará cca 300 let. Její kořeny ovšem sahají podstatně hlouběji až do archaických dob, kdy se vykuřovaly a očišťovaly příbytky na přelomu starého a nového roku. Jméno františek získaly tyto kužílky nejspíše od zakladatele novodobého pojetí Vánoc, Františka z Assisi.